tomavi zwolle
Partwrap Partwrap
Partwrap Partwrap
O.a. Hexis & Hanita Vinyl en Windowfolie's O.a. Hexis & Hanita Vinyl en Windowfolie's
Partwrap interieur Partwrap interieur
Partwrap Partwrap
Window tinting Window tinting
Professionele of aankomend poetser Professionele of aankomend poetser
restyling restyling
Partwrap Partwrap
Car Wrap, full en Part Wrap Car Wrap, full en Part Wrap

Tomavi een begrip in Zwolle

ZWOLLE - Alles ziet er nog spiksplinternieuw uit in de loods aan de Voorsterhof in Westenholte. Op één van de bruggen staat een auto.

Robert Kok is net een week bezig met zijn Doe het Zelf-Garage Tomavi, waar mensen zelf kunnen sleutelen aan een auto of motorfiets.

Het zoeken naar een geschikte locatie was voor Kok nog het lastigste. "Straks komt er een bestelbus die er bijvoorbeeld qua hoogte niet in kan. Dat kan natuurlijk niet." In de garage in Westenholte staan twee bruggen. "Ik hoorde het de afgelopen jaren van vrienden, kennissen en familie die technisch zijn steeds vaker, dat het een goed idee zou zijn. In het zuiden van het land heb je al veel meer Doe het Zelf-Garages, dat gaat van één tot soms wel acht bruggen."

In Zwolle is het fenomeen redelijk nieuw volgens Kok. "Er zijn een aantal locaties, maar in de provincie Overijssel kom je ook al snel uit in Enschede. En buiten de provincie in Amersfoort. In Engeland en Duitsland zijn ze al een stuk verder."Kok heeft naast de bruggen ook materiaal en gereedschappen klaar staan. Op de toonbank staat een laptop. "Mensen kunnen dan ook op internet opzoeken als ze iets zoeken, of even niet meer weten hoe het moet. Veel klussers weten van de hoed en de rand, maar wij kunnen ze ook helpen met technisch advies." Kok denkt dat veel mensen willen beknibbelen op de kosten, daarom kunnen ze bij hem terecht om zelf aan de auto of motorfiets te knutselen. "Bij een motor heb je al een kleinere garage nodig. Sommigen motorrijders hebben de motor ook buiten staan. En sleutelen er dan ook buiten aan, soms ook als het koud is. Wij hebben hier een verwarmde omgeving, een omgeving met verlichting. We zijn ook 's avonds en in het weekeinde open, mensen hebben dan de tijd om te sleutelen", aldus Kok. Naast het sleutelen aan auto's wil Kok ook bezig met Car Wrapping, het inpakken van auto's in een folie. "Als je een auto met een matte kleur ziet, is ie gewrapped. Neem bijvoorbeeld Gordon, die heeft een Hummer. Maar die heeft vier keer per jaar een andere kleur, het is echter nog altijd dezelfde Hummer." Tomavi, de naam van het bedrijf, staat voor Total Makeover Vision. "Het heeft naast het Car wrappen ook te maken met een andere manier bezig zijn met je vervoermiddel, een andere visie daarop hebben. In plaats van naar een garage te brengen het zelf doen."

© de Stentor, op dit artikel rust copyright.
http://www.destentor.nl/regio/zwolle/zelf-sleutelen-in-zwolse-doe-het-zelf-garage-tomavi-1.3921742?ref=list_of_6_articles_image_title